Dorpsbrouwerij Bierbeek

Een bier van, voor en door Bierbeek

Een bier van, voor en door Bierbeek, het enige dorp in de wereld waar bier door een beek stroomt. Of dat zegt men toch.

Bierbeek heeft al lang geen eigen bier meer dat in de gemeente zelf wordt gebrouwen. Meer dan 100 jaar geleden is de laatste brouwerij gestopt met het brouwen van bier. 
Wij willen opnieuw een eigen Bierbeeks bier in ons dorp! 

De Dorpsbrouwerij Bierbeek brouwt streekeigen kwaliteitsbieren, ontwikkeld, geproefd en gekozen door de inwoners van onze gemeente. Ons bier is gebrouwen vanuit de liefde voor onze gemeente en vanuit ons plezier om mensen bij elkaar te brengen. 

  

Elke deelgemeente zijn bier

We willen elke deelgemeente van Bierbeek van een eigen bier voorzien in de komende jaren. Zo krijgt Bierbeek een stevige Tripel, Lovenjoel een lichte Saison, Opvelp een frisse Witte en Korbeek-lo een vol bruin bier.

 

Coöperatieve vennootschap

De Dorpsbrouwerij Bierbeek is sinds 4 augustus 2022 een erkende coöperatieve vennootschap, waarbij inwoners eigenaar zijn. Elke inwoner of sympathisant van de Dorpsbrouwerij kon nl. bij de opstart coöperant worden door de aankoop van aandelen, en beslissen dus mee over het beleid van de brouwerij. 

 

Ons engagement

Naast het ontwikkelen, proeven en brouwen van streekeigen kwaliteitsvolle bieren brengt Dorspbrouwerij Bierbeek mensen samen met en rond bier. Zo willen we Bierbeek als dorp van het bier op de kaart zetten.

Onze organisatie steunt op vrijwilligers met een passie voor ons verhaal, voor Bierbeek en… voor bier natuurlijk!

Zij engageren zich niet enkel om bier te brouwen. 
Ons project combineert ambacht met korte keten, sociale inclusie, erfgoed en ecologie.

Zo doen we voor onze grondstoffen deels beroep op lokale landbouwers. Daarnaast werken we samen met de Bierbeekse zorgvoorzieningen (Sint Kamillus en Adem), waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkten ons helpen bij het verpakken en etiketteren van onze bieren.
We brouwen op de site van de Ruisbroekmolen, een historische erfgoedpareltje in onze prachtige gemeente Bierbeek. In de Ruisbroekmolen werd eeuwenlang graan uit de omliggende velden gemalen. De eerste verwijzing naar de molen dateert van 1234. De molenactiviteit werd jaren geleden stilgelegd en de site stond lange tijd leeg. Vandaag herleeft de Ruisbroekmolen dankzij tal van activiteiten. Ondermeer dankzij de Dorpsbrouwers is er weer leven in de brouwerij.

Onze winst gaat naar het samenbrengen van mensen. Zo proberen we met het brouwen van bier bij te dragen tot een warm Bierbeek.  - fantastisch toch?

Translation missing: nl.layout.drawers.close

Welkom op onze webshop!

Op zoek naar de nieuwe Bierbeek Tripel? Dat treft!

Bestel hier

Voor deze site moet je 18 jaar of ouder zijn

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu