Het Project

Een bier van, voor en door Bierbeek

Bierbeek heeft al lang geen eigen bier meer dat in de gemeente zelf wordt gebrouwen. Meer dan 100 jaar geleden is de laatste brouwerij gestopt met het brouwen van bier. 
Wij willen opnieuw een eigen Bierbeeks bier in ons dorp!

Elke deelgemeente zijn bier

We willen elke deelgemeente van Bierbeek van een eigen bier voorzien in de komende jaren. Zo krijgt Bierbeek een stevige Tripel, Lovenjoel een lichte Saison, Opvelp een frisse Witte en Korbeek-lo een vol bruin bier.

Ons engagement

De vrijwilligers van de Dorpsbrouwerij Bierbeek engageren zich niet enkel om bier te brouwen. Ons project combineert ambacht met korte keten, sociale inclusie, erfgoed en ecologie. Zo doen we voor onze grondstoffen deels beroep op lokale landbouwers. Daarnaast willen we mensen met een beperking inschakelen bij bijvoorbeeld het verpakken en etiketteren. Hiervoor werken we samen met Sint Kamillus en Ave Regina, twee Bierbeekse instituten.

Coöperatieve vennootschap

Op 4 augustus 2022 werd de coöperatieve vennootschap Dorpsbrouwerij Bierbeek opgericht, met als bedoeling de inwoners van Bierbeek nauw te betrekken. Elke inwoner of sympathisant van de Dorpsbrouwerij kan coöperant worden door de aankoop van aandelen, waarbij alle aandeelhouders mee beslissen over het beleid van de brouwerij.

translation missing: nl.layout.drawers.close

Welkom op onze webshop!

Op zoek naar de nieuwe Bierbeek Tripel? Dat treft!

Bestel hier

Voor deze site moet je 18 jaar of ouder zijn

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu