Coöperatieve

Sinds 2022 is de Dorpsbrouwerij meer dan enkel een groepje brouwers. Op 4 augustus werd de coöperatieve vennootschap opgericht; de volgende stap in ons boeiende project.

Wat is dat nu, een coöperatieve vennootschap? 

Het doel van onze brouwerij is om mensen bij elkaar te brengen, met en rond het maken van bier. En dát kan uiteraard alleen als ons project gedragen wordt door inwoners van Bierbeek, sympathisanten van ons project, horeca-, handelszaken en verenigingen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat iedereen aandeelhouder - of beter - coöperant kan worden in onze brouwerij. Dat wil zeggen dat je ook meteen een stem hebt op onze jaarlijkse Algemene vergadering en dus mee het beleid van de brouwerij kan bepalen. 

Op die manier brengen we mensen bij elkaar, en zijn we zeker dat we onze missie niet uit het oog verliezen.

Ook coöperant worden? 

Dat kan. Iedereen kan een aandeel kopen en coöperant worden, wel dient minstens 51% van het totaal aantal coöperanten in Bierbeek te wonen. Elke tweede zaterdag van juni is er een grote DBB proeverij voor alle coöperanten en krijgt elk coöperant één stem op de Algemene vergadering.

B- of C- coöperant?

Je hebt de keuze:

  • Als B-coöperant investeer je € 1500, net als de oprichters (de A-coöperanten). Hiervoor krijg je - naast de DBB proeverij en stemrecht - de eerste vier jaar jaarlijks een bak Bierbeek Tripel en daarna een dubbel dividend.
  • Als C-coöperant breng je € 300 per aandeel in. Hiervoor krijg je - naast de DBB proeverij en stemrecht - de eerste vier jaar jaarlijks een clip Bierbeek Tripel en vervolgens een dividend.
Vanaf het vierde jaar na de intrede kan men uitstappen en zijn of haar kapitaalsinbreng terugvragen*.


Fiscaal interessant Belastingvermindering van 45%
De overheid stimuleert particulieren te investeren in micro-vennootschappen (Tax shelter voor startende ondernemingen). Ook de cv Dorpsbrouwerij Bierbeek. Je kan dus 45%, of € 675 (B-aandeel) respectievelijk € 135 (C-aandeel) - via een belastingvermindering op de personenbelasting - recupereren. Je dient dan ten minste vijf jaar coöperant te blijven.


Meer weten? Vragen?
Mail ons via info@dorpsbrouwerij.be

 

translation missing: nl.layout.drawers.close

Welkom op onze webshop!

Op zoek naar de nieuwe Bierbeek Tripel? Dat treft!

Bestel hier

Voor deze site moet je 18 jaar of ouder zijn

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu