Proeverij Bierbeek Wit op zaterdag 13 april in de Kerk van Opvelp

Proeverij Bierbeek Wit op zaterdag 13 april in de Kerk van Opvelp

Vier vaste bieren op de kaart. Dit is onze ambitie. Elk van de bieren gekozen door één van de deelgemeenten. Deelgemeente Bierbeek koos de Bierbeek Tripel. Een stevig, blond bier met een licht hoppige smaak en bittere afdronk. Korbeek-Lo koos voor een toegankelijke moutachtige Bierbeek Bruin. De Bierbeek Saison werd gekozen door Lovenjoel, een doordrinkbaar bier met een mooie bitterheid/zoetheid.  

Op zaterdagnamiddag 13 april is het zover. Dan kiest Opvelp de Bierbeek Wit, hun Opvelpse Witte. Drie varianten zijn goed als klaar. En het wordt moeilijk kiezen. Alle drie zijn ze beloftevol. Vol van smaak, waar de ruwe tarwe uit Opvelp tot zijn recht komt. Want we maakten er een ‘challenge’ van onder onze Dorpsbrouwers: “Maak een Witbier met als basisingrediënt natuurlijke Opvelpse tarwe”. Het ene team koos vooral voor 'paradijselijke' citrusachtige hoppen, het andere team voor extra kruidig om de typische frisheid van een witbier te bereiken. Het derde team gaat voor een krachtig aroma door extra veel tarwe te gebruiken en een 'verrassend' ingrediënt.

Een nieuwe lading tarwe werd ondertussen gezaaid in de Opvelpse grond. Meer specifiek aan de Perestraat achter het Berkenhof. Eerst een zaadje, straks een lekker Witbier. Juist omdat Witbier met natuurlijke tarwe kan gebrouwen worden, zetten we maximaal in op de korte keten.

De proeverij wordt een heuse ambachtenmarkt, met dank aan het Buurtcomité 'Opvelp Leeft'. Ze zijn nog op zoek naar mensen/ambachten uit Opvelp (en heel Bierbeek) die zelf iets maken en te doen/tonen of verkopen hebben. Suggesties, laat ze maar komen. De Molenbakkers hebben alvast geëxperimenteerd met zelfgebakken brood met draf van de Bierbeek Wit. Heerlijk!

 

Translation missing: nl.blogs.article.older_post
Translation missing: nl.blogs.article.newer_post
Translation missing: nl.layout.drawers.close

Welkom op onze webshop!

Op zoek naar de nieuwe Bierbeek Tripel? Dat treft!

Bestel hier

Voor deze site moet je 18 jaar of ouder zijn

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Shop nu